google-site-verification=vsqB2LyAAdKxj6Hb_kBY7ULUvH2vmoGq3N6qyfytC-Q

Kerti konyha építés?
 Búbos kemence építés?
Grillező építés?
A legjobb helyen jár!

A kerti konyha a kert egyik dísze, és a NYÁR tagadhatatlan csúcspontja! 

 Vállalkozásomat 2011-ben alapítottam és szerencsésnek mondhatom magam, hogy szenvedélyem az évek alatt sem hagyott alább. Sőt folyamatosan fejlesztjük gépparkunkat, hogy mindig a legkorszerűbb gépekkel építhessük meg álmai konyháját és természetesen a szakmai fejlődésünk és tájékozottságunk is folyamatos, hogy mindig a  legkorszerűbb anyagokkal, technikákkal tudjunk dolgozni a maximális eredmény eléréséhez.

Hiszek abban, hogy sokkal több rejlik egy nyári konyhában mint azt sokan gondolnák! Örömömre az évek alatt egyre nagyobb igény van kerti konyhára, búbos kemencére, hiszen egyszerre lehet nappalink folytatása, családi vagy baráti összejövetelek tökéletes helyszíne, vagy a kertünk lenyűgöző dísze.  Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy egy  kerti konyha, búbos kemence, vagy grillező,  szinte minden környezetbe beilleszthető. Egy jól átgondolt konyhában mindent megtalálunk  ami egy kellemes kikapcsolódáshoz, főzéshez és finomabbnál finomabb falatok megvalósításához szükséges.

 

A legfontosabb szempont a kényelem!


A kerti konyha kialakításánál számolni kell azzal, hogy a kert vagy terasz egy részét fel kell áldozni. A sütő elhelyezésénél figyelembe kell venni a kertben uralkodó szélirányt, hogy olyan irányú legyen ami nem zavarja a konyha használatát.

A kerti sütő építésekor praktikus lehet, a kemence fölé kerülő tető megoldása. Ezt sajnos gyakran kifelejtik, ám anélkül a kemence élettartalma a csapadék és a fagyok következtében drámaian lecsökken! A kemencének, és a tetőnek a súly miatt tartós erős alapra kell épülnie, így aztán elkerülhetetlen dolog a megfelelő alapozás.
Forduljon hozzánk bizalommal és több éves szakmai tapasztalatunkkal, tudásunk legjavát nyújtva segítünk a legtökéletesebb konyha kialakításában. 


 

A Nyári konyha tervezésének fő szempontjai

Hogy rendezzük be kerti konyhánk?

  1. Helyszín kiválasztása az egyik legfontosabb szempont. Az a legideálisabb, ha közel helyezkedik el a házunkhoz, ezáltal az elektronikai megoldások is könnyebben kivitelezhetővé és olcsóbbá válnak.
  2. El kell döntenünk, hogy fedetlenfedett, vagy  részben fedett konyhát  szeretnénk.
  3. Mit szeretnénk a konyhánkba? Grillezőt, kemencét, sparheltet, vagy akár mindegyiket? Akkor mindenképpen el kell gondolkodni a kémény építésén is, hiszen a keletkezett füstöt mindenképpen ki kell vezetni.
  4. Ha lehetőségünk van arra, hogy egy jól felszerelt kombinált konyhát valósítsunk meg, akkor érdemes kialakítani a munkaháromszöget. Nagyon  fontos, hogy a hűtőszekrény, mosdó és tűzhely, hogy helyezkedik el. A legoptimálisabb ha egymás mellett vannak, de nem egy sorban.
  5. Mindenképpen kültérre tervezett bútorokat vegyünk.
  6. Az étkező rész  minimum két méteres távolságban legyen a sütő résztől.
  7. A világítás kialakításánál akár több fényforrást is telepíthetünk, egyet a konyharészbe, egyet az étkezőhöz.
  8. És végezetül igyekezzünk olyan nyári konyhát tervezni, ami tökéletes harmóniában áll környezetével.
Kerti konyha

Kerti konyha tervezésének menete

Egy átfogó beszélgetés keretében a tulajdonos elképzelésének, elvárásának részletes átbeszélése
Irányvonal meghatározása, modern vagy hagyományos stílus
A kerti konyha helyének környezeti felmérése
Az építés helyének pontos elhelyezkedési paraméterei a kerthez, a szomszéd területéhez és más épületeket figyelembe véve. Fontos, hogy a helyi építési rendeletben lévő szabályozás szerint válasszuk ki az ideális építési területet.
A megrendelő igényének pontos felmérése, átbeszélése a konyhába beépített műszaki tartalomról. ( mosogató, grillező kialakítás, búbos kemence, füstölő, bográcsozó stb.)
Anyagok átbeszélése, vakolt, tégla, esetleg burkolt falazat.
Elgondolt koncepció terv készítése
Egyeztetés a megrendelővel, ha szükséges akkor a módosítások átrajzolása
Végleges terv elfogadása
Árajánlat készítése

KERTI KONYHA, NYÁRI KONYHA ÁRÁNAK FŐ SZEMPONTJA


Az egyik legfontosabb dolog, a megépített nyári konyha élettartama. Ez, az áránál is sokkal fontosabb szempont! Gondolom önnek sem mindegy, hogy meddig élvezheti konyhája szépségét, meddig gyönyörködhet benne. Egy frissen átadott kerti konyhában természetesen minden gyönyörű, de a fontos, hogy minőségi anyagok beépítésével, szakszerű megépítéssel, és használattal ( ami természetesen nem olcsó) jócskán meghosszabbíthatjuk egy konyha élettartamának és minőségének megőrzését. 

Ha rossz minőségű anyagokat, vagy nem megfelelő mennyiséget használnak fel a munka során spórolás céljából,
akkor ez gyors minőség romláshoz vezet, önnek az olcsóbb megoldás sokszor többe kerül,
de erre már sajnos csak későn jövünk rá!
Ezért nagyon fontos, hogy időben jól döntsünk és az árnál sokkal fontosabb
szempont legyen a beépített anyagok minősége és  megfelelő tapasztalattal
rendelkező szakember jelenléte.

Jó minőségű anyagokkal, és azokból is megfelelő mennyiség beépítésével
rengeteg pénzt és idegeskedést takaríthatunk meg.
Ebben semmiképpen ne kössön alkut!

Gyakori kérdések - válaszok

Kell engedély a kerti konyha építéséhez?

Ez egy kiemelten fontos kérdés, amit semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagyni! 

A munkálatok előtt mindig előre tájékozódjunk ingatlan fekvése szerinti Önkormányzatnál a hatályos  rendeletekről, és annak megfelelően járjunk el!

Nem szükséges, de természetesen sokkal időtállóbbá, és esős időben is használhatóvá válik kerti konyhánk! Mindenképpen szükségszerű a tető építése, ha elektromos berendezések is beépítésre kerültek!

Egy nagyobb méretű, "L" alakú nyári konyha építése kb. két hetet vesz igénybe.

 Ha lehetőségünk van arra, hogy egy jól felszerelt kombinált konyhát valósítsunk meg, akkor ezek közül a lehetőségek közül választhatunk: búbos kemence, grillező, füstölő, automata malacsütő, többfunkciós sparhelt. Ezen kívül tervezhet bele mosogató részt, hűtőt, itt már csak a képzeletünk és a hely nagysága szabhat határt. 

 

Egy kerti konyhában, csak a vizes blokkok fagytalanítása szükséges, illetve a beépített (mosogató, mosógép stb.) téliesítése és tárolása más helyen javasolt. Az épület téliesítése nem szükséges!

Egy kis inspiráció, sütéshez, grillezéshez

A kerti sütés, főzés, akkor tud a legélvezetesebb lenni mindenki számára, ha a maga módján az egész társaság be tudja vonni magát ebbe a tevékenységbe. Ezért nagyon fontos hogy a nyári konyhában a konyha rész és az  étkező, ahol a vendégsereg kényelmesen tud beszélgetni közel legyen egymáshoz, hogy ki-ki egy  időre akár be is tudjon segíteni az éppen aktuális finomság elkészítésében. Ennek a megvalósításához, mindenképpen egy nagyobb térre van szükségünk, illetve érdemes ezeket a tereket térkővel burkolni, és a szeszélyes időjárás okán tetővel is ellátni! 
Finom falatokat és jó étvágyat kívánunk mindenkinek!

Kemencében sült ételek

Ha egyedi, ötletes, magas színvonalú nyári konyhát szeretne ami túl mutat a sablonokon, akkor mi segítségére lehetünk és igyekszünk varázslattal megtölteni kertje fő látványosságát.
Engedje szabadjára képzeletét és teremtse meg a mi segítségünkkel saját, különleges világát.
Reméljük, hogy hamarosan egy praktikus kialakítású, szemet gyönyörködtető kerti konyha tulajdonosa és egy újabb elégedett ügyfelünk lesz!
Keressen minket bizalommal, a mielőbbi helyszíni felmérés és árajánlat céljából!

Írjon nekünk


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
Kapcsolat

Céginformáció: Hairport Szalon KFT 1065 Budapest, Teréz krt. 5. Adószám: 23051090-1-42

Telephely: 2151 Fót, Etelköz utca 1.

Kövessen minket