kandalló építés mesterfokon

Kandallót szeretne otthonába? 
A legjobb helyen jár!

" A tűznek misztériuma van, a ház lelke a tűz, ha pedig ezt nap mint nap beviszed otthonodba, a házad melegét, az otthonod melegét adja! Hiába nincs napsütés, ami felmelegítené a szívünket ilyen sötét téli napon, ott a kályha, ahol lobog a ház szíve! "

A legmegfelelőbb kandallót szeretné megvalósítani otthonában? Mi segíthetünk!
Elsősorban gondolja át, hogy mire és milyen gyakran szeretné használni kandallóját. Egy megépített kandallókályha hideg időben  is kellemes meleget ad, és jó hangulattal tölti meg otthonunkat.
Egy egyszerű kályhacsővel csatlakoznak a kéményhez, és elől üvegezett zárt égésterük van.
Egy folytonégő kályhával viszont nagyobb hőteljesítményt tudunk elérni, így több ideig tartó fűtésre is alkalmas. A nevében is benne van, hogy folyton égésre tervezték, így ez abban az esetben jó választás, ha állondó fűtésre szeretnénk használni. Egy gázkandalló esetében viszont nyitott kialakítása miatt a lángot is látjuk, és egy gombnyomással könnyedén tudjuk kezelni, használata roppant egyszerű.
Fontos ellenőriznünk, hogy ingatlanunk megfelel-e a kandalló építés követelményeinek, különös tekintettel a kéményre, ebben az esetben elengedhetetlenül fontos a szakemberrel folytatott konzultáció.
A fűteni kívánt terület nagysága, illetve, hogy a fűtésünk kiváltásaként vagy csak alkalomszerűen szeretnénk használni kandallónkat, ezek alapján tudjuk eldönteni, hogy melyik modell a legideálisabb az ön számára.

Fontos, hogy a legoptimálisabb kandalló fajtát válasszuk ki, tanácsadásban és a professzionális kivitelezésben is állunk az önök rendelkezésére a hét minden napján!
Kandalló építés

Fontos szempontok kandalló építés előtt

fireplace-558985

Otthonunk mérete, elosztása és szigetelésének felmérése

Fontos, hogy kandallónkat az otthonunkhoz mérten a legoptimálisabb helyre építsük. Természetesen segítünk kiválasztani a legoptimálisabb helyet.
living-room-1048191

Kandallónk építésének fő célja

Fontos meghatároznunk, a kandallót pontos célját. Csak hangulatkeltés vagy egy valódi fűtőberendezést akarunk-e létrehozni.
fireplace-416042

Kémény elhelyezkedése, adottsága

Ebben a kérdésben mindig kérjük ki szakember véleményét! Mi ebben is állunk rendelkezésükre a tervezéstől a kivitelezésig.

LEGTÖBBET ÉPÍTETT ZÁRT TŰZTERes KANDALLÓ:

A zárt tűzterű kandalló belső szerkezete, hamutere, füstkivezetésének kialakítása különböző lehet aszerint, hogy fa vagy szén és brikett, gáz, vagy pellet tüzelésű.
A kandalló fűtőfelületének hőmérséklete emelkedik a tüzelés hatására, az égés megszűnése után a hőkésleltetés által meghatározott időpontban maximális értéket ér el, s azután csökken.

Természetesen egy jobb minőségű fűtőkészülék olyan minőségű parázságyat képes tartani, amit a tűz újra gyújtása nélkül pusztán rárakással újra éleszthető 10 kg tűzifa elégetésével akár 8-10 órán keresztül (feltétele optimális nedvesség tartalmú és minőségű tűzifa, előírt mértékű huzat a kéményben). Ezt a hatást csak tökéletesen záródó ajtók mellett lehet elérni, tökéletesen kialakított szigeteléssel és huzatszabályozással, az excentrikus kilincs záródással, hiszen így az évek múltán is biztosítható a hermetikus csukódás, ami a magas hatásfok követelménye.

A zárt, megfelelő minőségű kandalló a keletkezett hő egy részét tárolja.
A kandalló fűtőfelületénél hőmérséklete a fűtőfelület anyagától és vastagságától, továbbá a belső oldalon lévő közeg pl. izzásban lévő tüzelőanyag-réteg, láng, füstgáz, hőmérsékletétől függ, ezért a különböző helyeken eltérő.
Az égéshez a szükséges levegő légcsatornán keresztül jut a tűztérbe.
Ha a kandalló külső falra kerül, megoldható a levegő bevezetése közvetlenül kívülről is.
Ezt a levegőt melegíti fel a tűztér, amely a kürtőbe esetleg másik helyiségbe elhelyezett szellőzőnyílásokon keresztül jut be a fűtendő helyiségbe.
A hatásfok ventilátor beiktatásával fokozható, a meleg levegő távolabbi helyiségbe is elvezethető.
Kandallót szeretne otthonába? Akkor mi segítségére lehetünk és igyekszünk varázslattal megtölteni háza fő látványosságát.
Reméljük, hogy hamarosan egy praktikus kialakítású, szemet gyönyörködtető kandalló tulajdonosa és egy újabb elégedett ügyfelünk lesz!
Keressen minket bizalommal, a mielőbbi helyszíni felmérés és árajánlat céljából!

Írjon nekünk


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
Kapcsolat

Céginformáció: Hairport Szalon KFT 1065 Budapest, Teréz krt. 5. Adószám: 23051090-1-42

Telephely: 2151 Fót, Etelköz utca 1.

Kövessen minket